Vegetarisk lasagne 4 port
Ingredienser:
1 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
400 gr bladspenat
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk chilipulver
500 gram keso
12 lasagneplattor
2 dl riven ost
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Hacka lök och vitlök och stek i olja.
3. Häll krossade tomaterna i en stor kastrull och häll i löken.
4. Krydda med salt, peppar och chilipulver.
5. Låt koka i fem minuter.
6. Häll i spenaten, lite i taget, låt koka i tre minuter, eller tills spenaten sjunkit ihop.
7. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner keson.
8. Varva såsen med lasagneplattorna, börja och sluta med sås.
9. Strö över riven ost.
10. Ställ in formen i ugnen ca 25 minuter, eller tills lasagneplattorna är mjuka.
11. Servera med sallad och bröd.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar