fredag, april 29, 2011

God kålrotsgratäng

I gårdagens hälsokurs gjordes en god kålrotsgratäng. Den passar bra som ensam vegetarisk rätt eller som tillbehör till kött, korv eller skinka. Här kommer receptet:

Det här behövs till 4 portioner:
700 g kålrot
1 purjolök
3 tomater
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 msk oregano
2 msk smör

Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.


Skala kålroten och skär den i fina strimmlor.


Ansa och strimla purjolöken.


Skär tomaterna i bitar.


Varva kålrot, purjolök, tomat, salt och origano i en smord ungsform.


Blanda grädde och mjölk och häll över.


Klicka över lite smör.


Grädda mitt i ugnen ca. 40 minuter eller tills kålroten har blivit mjuk. Bjud ett gott bröd till.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar