onsdag, september 23, 2009

Konditionstester

Senare idag drar hälsocirkeln i Åsele igång och i och med detta har det startat två hälsocirklar i Malå, en i Dorotea och en i Åsele.

I och med hälsocirklarnas start kommer jag att erbjuda alla deltagare att genomföra ett konditionstest, ett så kallat Beep-test. Detta erbjudande är till för att ni i cirkeln ska få veta hur bra kondition ni har just nu vid cirkelstarten. Tanken är sedan att vi gör om testet när cirkeln är slut för att se om konditionen har förändrats. Vi kommer ju att fokusera lite mer på hälsosam kost och fysisk aktivitet de kommande 20 veckorna så chanserna är stora att konditionen förbättras!!

Jag genomförde de första testerna på Galejan i Malå igår och alla verkade nöjda. Många tyckte att det var bra att på papper kunna se hur konditionen förändras!

Beep-testet:
Testet går ut på att man går en sträcka på 10 meter ett antal gånger. En CD-skiva spelar under tiden man går upp pip-ljud som visar hur fort man ska gå. Från början går man mycket sakta men efterhand ökas farten och man går tills man inte hinner med längre, då är testet slut. Jag kommer naturligtvis att förklara detta mer ingående för er som går en cirkel och vill genomföra testet. Jag kommer att meddela er tid och plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar